Forum al canalelor #unbanMD & #Hotin
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Forum al canalelor #unbanMD & #Hotin

#unbanMD - Canal pentru ajutorul utilizatorilor mIRC || #Hotin - un canal distractiv și respectabil

AcasaAcasa  PortalPortal  GalerieGalerie  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Fumatul in locurile publice este interzis

In jos 
+6
Pipetka
Aristocrat
Renegat
dEniSKa
mandrei
back2live
10 participan?i

Susțineți ideia cu interzicerea fumatului în locurile publice_
Da
Fumatul in locurile publice este interzis Vote_lcap44%Fumatul in locurile publice este interzis Vote_rcap
 44% [ 7 ]
Nu
Fumatul in locurile publice este interzis Vote_lcap25%Fumatul in locurile publice este interzis Vote_rcap
 25% [ 4 ]
Trebuie de organizat locuri speciale!
Fumatul in locurile publice este interzis Vote_lcap31%Fumatul in locurile publice este interzis Vote_rcap
 31% [ 5 ]
Total voturi : 16

Sondaj inchis

AutorMesaj
back2live

back2live

masculin Numarul mesajelor : 84
Varsta : 39
Localizare : Republica Moldova - Chișinău
Stare de spirit : Stare de spirt
Data de inscriere : 11/03/2008

Fumatul in locurile publice este interzis Empty
MesajSubiect: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMier Mar 12, 2008 11:22 am

10 martie 2008

Fumatul in locurile publice este interzis. Aceasta este doar una dintre prevederile noii legi cu privire la tutun si la articolele din tutun, care a intrat in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute, odata cu publicarea in ultimul numar al Monitorului Oficial, transmite Info-Prim Neo.

Este vorba de primul act normativ national, ce vizeaza domeniul tutunului si sanatatea publica, elaborat dupa ratificarea de catre Parlamentul R. Moldova a Conventiei-cadru a Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind Controlul Tutunului, in baza prevederilor tratelor internationale.

Legea interzice fumatul in toate tipurile de institutii de invatamant, in institutiile medicale, in localuri sportive, pe terenurile adiacente acestora, in institutii de alimentatie publica si de comert, in piete agricole si industriale, pe terenuri de joaca si in cafenele pentru copii, in transportul in comun auto si aerian, in treceri subterane, in ascensoare, in localuri pentru persoane nefumatoare, in spatii publice inchise, in institutii de stat, in cinematografe, teatre, circuri, sali de concerte si de expozitii, in muzee, biblioteci, sali de asteptare, autogari, aerogari, gari feroviare, statii de asteptare a transportului public, in zone de agrement si de odihna, cu exceptia spatiilor destinate exclusiv fumatului. De la aceste prevederi fac exceptie barurile, restaurantele, discotecile si alte localuri publice cu destinatie similara, care au spatii delimitate sau separate pentru fumatori si nefumatori, marcate in mod obligatoriu cu indicatoarele: “Zona pentru fumatori” si, respectiv, “Zona pentru nefumatori”.

De asemenea, legea prevede interzicerea publicitatii directe sau indirecte a articolelor din tutun la televiziune, la radio, in presa scrisa si cea electronica, in salile de cinema. Se interzice stimularea vanzarilor, promovarea produselor din tutun prin sponsorizare.

Este interzisa comercializarea articolelor din tutun persoanelor sub varsta de 18 ani; prin reteaua de comert ambulant (din automobile, remorci, carucioare, la tarabe si tejghele improvizate), in punctele de comert cu o suprafata mai mica decat cea prevazuta de standardele nationale privind organizarea, protectia si igiena muncii, prin automatele de comert; in pachete ce contin mai putin de 20 de bucati, din pachete deschise si la bucata.

Ambalajul articolelor de tutun va contine obligatoriu unul din avertismentele generale (“Fumatul ucide”, “Fumatul dauneaza grav sanatatii dumneavoastra si a celor din jur”), precum si avertismente aditionale.

Totodata, legea prevede reducerea treptata a continutului substantelor nocive in fumul tigaretelor aflate in circulatie pe teritoriul RM, incepand cu 1 ianuarie 2009.

Info-Prim Neo

P.S. Gata Băieți și Fetițe, cred că las fumatul Laughing
Sus In jos
mandrei

mandrei

masculin Numarul mesajelor : 6
Varsta : 40
Data de inscriere : 10/03/2008

MesajSubiect: "my" opinion :)   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMier Mar 12, 2008 2:45 pm

dEniSKa a scris:
de mult trebuie de lasat Smile

Very Happy ca sa ma las de fumat tb sa ma las de bewt.
si daca ma las de bewt numai exista "imaginatie".
ma gandesc daca se merita sap particip la sondaj Very Happy
joking, sigur ca sunt pro interzicerii fumatului in localuri, teatre, cinema, etc etc
sunt contra daca s einclude aci si scaunul de la scara de la mine Razz
Sus In jos
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMier Mar 12, 2008 4:54 pm

mandrei a scris:
se include aci si scaunul de la scara de la mine Razz

de fapt.. daca nu greshesc.. scaunul de la scara ta la fel se gaseshte intrun lok publik.. shi de aici vine shi konkluzia.. Smile mie altceva mie interesant.. dar daca ma aflu la mine in balkon shi fumez shi fumul meu deranjeaza pe altsii de afara ec se intampla atunci.. Smile
Sus In jos
mandrei

mandrei

Varsta : 40
Data de inscriere : 10/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMier Mar 12, 2008 5:12 pm

back2live a scris:
mandrei a scris:
se include aci si scaunul de la scara de la mine Razz

de fapt.. daca nu greshesc.. scaunul de la scara ta la fel se gaseshte intrun lok publik.. shi de aici vine shi konkluzia.. Smile mie altceva mie interesant.. dar daca ma aflu la mine in balkon shi fumez shi fumul meu deranjeaza pe altsii de afara ec se intampla atunci.. Smile

fumezi in Wc special amenajat Very Happy
Sus In jos
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMier Mar 12, 2008 5:16 pm

mandrei a scris:

loale.... sa fac acasa 2 wc-uri oare?!? unu p/u fumatori shi altu nu? Smile)) hmm.. dilema..
Sus In jos
dEniSKa

dEniSKa

masculin Numarul mesajelor : 45
Varsta : 36
Localizare : ..In ZBoR..
Stare de spirit : Angel`s 4ever
Data de inscriere : 12/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMier Mar 12, 2008 8:20 pm

Sunt multe localuri unde se fumează, mă enervează să văd pe cineva cum fumează în parc, spre exemplu... pentru ce e parc, să fie aer curat, să primbi bine, și tot aa se pot aduce multe exemple.. sunt și eu pro la ideia să se interzică, fumatul, în locurile publice... dar nu e rea ideia pentru crearea unor locuri speciale.. Laughing
Sus In jos
http://angel-city.ucoz.org
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyJoi Mar 13, 2008 11:29 am

hhhmm... nu tipa.. ele shi vor fi create deniska.. numai ca nush unde shi nush p/u cine.. Wink
Sus In jos
Renegat
Admin
Renegat

masculin Numarul mesajelor : 106
Varsta : 43
Joburi/Distractii : Ma joc cu viața personală
Data de inscriere : 03/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyJoi Mar 13, 2008 11:55 am

back2live a scris:
hhhmm... nu tipa.. ele shi vor fi create deniska.. numai ca nush unde shi nush p/u cine.. Wink

Și vor fi create știi când? LA ANUL ȘI LA MULȚI ANI.... lol! Ei cunosc să prmită, iar să îndeplinească nici o boabă, doar că înainte de alegeri mai fac câte ceva Twisted Evil
Sus In jos
http://www.respect.ace.st
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyJoi Mar 13, 2008 1:03 pm

Renegat a scris:
doar că înainte de alegeri mai fac câte ceva Twisted Evil

o daaaa.... aici ai nimerito foarte bine.. Smile
Sus In jos
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyJoi Mar 13, 2008 7:24 pm

daca Daca ar inota Poate poate nu s-ar inneca...
Sus In jos
dEniSKa

dEniSKa

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyJoi Mar 13, 2008 9:17 pm

Pina chiar la locuri special, nu prea cred ca o sa ajunga, dar as fi de acord cu ideia, ca politistii, sa amendeze lumea, care fumeaza in parcuri.. etc...
Sus In jos
Aristocrat

Aristocrat

masculin Numarul mesajelor : 10
Stare de spirit : intodeauna caut bere :))
Data de inscriere : 08/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyVin Mar 14, 2008 12:59 pm

back2live a scris:
mandrei a scris:

loale.... sa fac acasa 2 wc-uri oare?!? unu p/u fumatori shi altu nu? Smile)) hmm.. dilema..

lol ku tigara in bot si ku putoare de kkt Mad

e prostie asta mult mai mult multi oameni detinatori de bussines in unele lokuri o sa aiba de platit multe amenzi deoarece lumea noastra ii inconstienta
Sus In jos
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyVin Mar 14, 2008 2:40 pm

dEniSKa a scris:
dar as fi de acord cu ideia, ca politistii, sa amendeze lumea, care fumeaza in parcuri.. etc...

Deniska... cred ca e o prostie.. io is de acord sa faca sa nu se fumeze in lokaluri.. sau sa creieze sali p/u fumatori shi ne fumatori.. dar afara, in parcuri.. fiecare are dreptul sa faca cio vrea.. mie dac numi place sa miros beshina altuia.. ap ce fac? sal dau la politsie ka el mia strikat aerul cu care rasuflu sau ce??
Sus In jos
dEniSKa

dEniSKa

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyVin Mar 14, 2008 10:50 pm

back2live, zrea tu zici, eu doar parerea mi-am expus, dar privind din alt punc de vedere... adiq da lumea o sa vada ca primesk amende din cauza asta... atunci macar ai nadejte ca macar 5 % din populatie o sasi dea seama...

+ e un plus la buget statului... Smile
Sus In jos
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMar Mar 18, 2008 6:22 pm

dEniSKa a scris:
+ e un plus la buget statului... Smile

offf... .dear ajunge banii eshtia in buget.. shi nu se vor scurge printre degete in buzunarul kuiva..
Sus In jos
Pipetka

Pipetka

feminin Numarul mesajelor : 28
Varsta : 38
Localizare : In cautare....
Stare de spirit : neutra
Data de inscriere : 20/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyJoi Mar 20, 2008 6:14 pm

BegForMe a scris:
s m o k e affraid ... NO .. NO ...

Fumati sh iar Fumati... Am votat NU.. nu trebuie de interzis....
Sus In jos
MD-Boy

MD-Boy

masculin Numarul mesajelor : 4
Varsta : 37
Localizare : Romania, Tg-Jiu
Data de inscriere : 17/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyVin Mar 21, 2008 1:59 pm

1: sa se permita fumatu in parcuri dar sa fie cosuri special amenajate pentru gunoi la fiecare banca
2:Sa se permita fumatul in baruri,restaurante.. e.t.c DAR sa fie locuri special amenajate pentru nefumatori
3: Fumatorii nu au nici o vina ca ei fumeaza... asa ca nu treb sa ii degradam in societate!
Sus In jos
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyVin Mar 21, 2008 4:29 pm

MD-Boy a scris:
asa ca nu treb sa ii degradam in societate!

pai io nu cred ca noi ii degradam... cu tot mai mult ca singur sunt fumator shi din pakate deja de 11 anishori Crying or Very sad
Sus In jos
Apelsin4ik

Apelsin4ik

masculin Numarul mesajelor : 21
Localizare : Chisinau
Joburi/Distractii : M.A.I
Stare de spirit : bolnav
Data de inscriere : 20/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyVin Mar 21, 2008 6:15 pm

Regulamentul ne obliga ... dar nu ne ajuta cu nimic ...si nu cred ca sar micsora nr. de oameni independenti de fumat... daca in bar/cafenea nu se fumeaza ei or iesi afara sa fumeze... in caz contrar in viceu Smile) oricum fiecare om va gasi solutie ... sasi satisfaca plamanii Smile si nu cred ca era nevoie de pus in putere regulamentul acesta.
Sus In jos
http://www.mirc-md.tk
Renegat
Admin
Renegat

masculin Numarul mesajelor : 106
Joburi/Distractii : Ma joc cu viața personală
Data de inscriere : 03/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyLun Mar 31, 2008 10:08 am

Și în cazul acesta și în celelalte cazuri, eu cred că este necesar de amendat în cazul în care se descoperă că nu sunt respectate prevederile legislative, iar amenzile în general ar trebui de mărit de vreo 10 ori, ca lumea să se gândească de multe ori dacă se merită a fi încălcată legislația sau nu. Iar controlurile să fie riguroase și efectuate mai des, fără un regim de lucru anumit, spontan să fie făcute, atunci rezultatele ar fi altele, iar eu cu bucurie și respect aș privi controlorii.

Oare sunt idealist?
Sus In jos
http://www.respect.ace.st
back2live

back2live

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyLun Mar 31, 2008 10:48 am

Renegat a scris:

Oare sunt idealist?

cam cred ca este oleaq... Smile

nush.. in privintsa asta Viorel.. credeam shi io ca daca sar fi marit amenzile lumea sar gandi inainte de a okoli legislatsia dar presuspun ca marirea amenzilor va promova mita... ceea iarashi nu e in favoarea noastra..
Sus In jos
defect

defect

Varsta : 69
Localizare : defects city
Data de inscriere : 09/04/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMier Apr 09, 2008 7:25 pm

LIMBA RUSĂ ESTE INTERZISĂ AICI, CATEGORIC

Renegat
Sus In jos
Leo_X

Leo_X

masculin Numarul mesajelor : 11
Localizare : Chisinau
Data de inscriere : 30/03/2008

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis EmptyMar Apr 15, 2008 11:36 pm

continui ideia. deci, daca marim mita... tre marit si salariu la cei care o pun(adic la mentura serviviciului public~de a ivita mita si a convinge indeplinirea serviciului la nivel).

in general exista o multimea dea legi scrise de dragul nustiu cui...caci sunt doar scrise.

in parcuri zic eu... mai e inca oxigen(nu acole e grav) ceea ce nu pot zice de localuri inchise... cu ventilare nu prea reusita.

ceea ce am observat eu la europeni... nu aprinde tigara nici unul pina nu vede lada cu gunoi...
la noi, daca vorbim de capitala, strazile sunt inca "curate" datorita bucioacelor ce se ascund prin iarba... in real e groaznic sati opresti privirea la pamint oriunde... mai ales la opririle de trolic(unde apropo sunt precis urne!!!)

deci fumatorii... rugamintea mea personala Very Happy aruncati pls filtrul in lada 2special amenajata"...de restul sanatatea va se supune Arrow
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis   Fumatul in locurile publice este interzis Empty

Sus In jos

Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum al canalelor #unbanMD & #Hotin :: Diverse subiecte-
Mergi direct la: