| Fumatul in locurile publice este interzis | |
|
+6Pipetka Aristocrat Renegat dEniSKa mandrei back2live 10 participan?i |
Susțineți ideia cu interzicerea fumatului în locurile publice_ | Da | | 44% | [ 7 ] | Nu | | 25% | [ 4 ] | Trebuie de organizat locuri speciale! | | 31% | [ 5 ] |
| Total voturi : 16 | | Sondaj inchis |
|
Autor | Mesaj |
---|
back2live
Numarul mesajelor : 84 Varsta : 39 Localizare : Republica Moldova - Chișinău Stare de spirit : Stare de spirt Data de inscriere : 11/03/2008
| Subiect: Fumatul in locurile publice este interzis Mier Mar 12, 2008 11:22 am | |
| Fumatul in locurile publice este interzis10 martie 2008 Fumatul in locurile publice este interzis. Aceasta este doar una dintre prevederile noii legi cu privire la tutun si la articolele din tutun, care a intrat in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute, odata cu publicarea in ultimul numar al Monitorului Oficial, transmite Info-Prim Neo. Este vorba de primul act normativ national, ce vizeaza domeniul tutunului si sanatatea publica, elaborat dupa ratificarea de catre Parlamentul R. Moldova a Conventiei-cadru a Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind Controlul Tutunului, in baza prevederilor tratelor internationale. Legea interzice fumatul in toate tipurile de institutii de invatamant, in institutiile medicale, in localuri sportive, pe terenurile adiacente acestora, in institutii de alimentatie publica si de comert, in piete agricole si industriale, pe terenuri de joaca si in cafenele pentru copii, in transportul in comun auto si aerian, in treceri subterane, in ascensoare, in localuri pentru persoane nefumatoare, in spatii publice inchise, in institutii de stat, in cinematografe, teatre, circuri, sali de concerte si de expozitii, in muzee, biblioteci, sali de asteptare, autogari, aerogari, gari feroviare, statii de asteptare a transportului public, in zone de agrement si de odihna, cu exceptia spatiilor destinate exclusiv fumatului. De la aceste prevederi fac exceptie barurile, restaurantele, discotecile si alte localuri publice cu destinatie similara, care au spatii delimitate sau separate pentru fumatori si nefumatori, marcate in mod obligatoriu cu indicatoarele: “Zona pentru fumatori” si, respectiv, “Zona pentru nefumatori”. De asemenea, legea prevede interzicerea publicitatii directe sau indirecte a articolelor din tutun la televiziune, la radio, in presa scrisa si cea electronica, in salile de cinema. Se interzice stimularea vanzarilor, promovarea produselor din tutun prin sponsorizare. Este interzisa comercializarea articolelor din tutun persoanelor sub varsta de 18 ani; prin reteaua de comert ambulant (din automobile, remorci, carucioare, la tarabe si tejghele improvizate), in punctele de comert cu o suprafata mai mica decat cea prevazuta de standardele nationale privind organizarea, protectia si igiena muncii, prin automatele de comert; in pachete ce contin mai putin de 20 de bucati, din pachete deschise si la bucata. Ambalajul articolelor de tutun va contine obligatoriu unul din avertismentele generale (“Fumatul ucide”, “Fumatul dauneaza grav sanatatii dumneavoastra si a celor din jur”), precum si avertismente aditionale. Totodata, legea prevede reducerea treptata a continutului substantelor nocive in fumul tigaretelor aflate in circulatie pe teritoriul RM, incepand cu 1 ianuarie 2009. Info-Prim Neo P.S. Gata Băieți și Fetițe, cred că las fumatul | |
|
| |
mandrei
Numarul mesajelor : 6 Varsta : 40 Localizare : Republica Moldova - Chișinău Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: "my" opinion :) Mier Mar 12, 2008 2:45 pm | |
| - dEniSKa a scris:
- de mult trebuie de lasat
ca sa ma las de fumat tb sa ma las de bewt. si daca ma las de bewt numai exista "imaginatie". ma gandesc daca se merita sap particip la sondaj joking, sigur ca sunt pro interzicerii fumatului in localuri, teatre, cinema, etc etc sunt contra daca s einclude aci si scaunul de la scara de la mine | |
|
| |
back2live
Numarul mesajelor : 84 Varsta : 39 Localizare : Republica Moldova - Chișinău Stare de spirit : Stare de spirt Data de inscriere : 11/03/2008
| |
| |
mandrei
Numarul mesajelor : 6 Varsta : 40 Localizare : Republica Moldova - Chișinău Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Mier Mar 12, 2008 5:12 pm | |
| | |
|
| |
back2live
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Mier Mar 12, 2008 5:16 pm | |
| - mandrei a scris:
- fumezi in Wc special amenajat
loale.... sa fac acasa 2 wc-uri oare?!? unu p/u fumatori shi altu nu? )) hmm.. dilema.. | |
|
| |
dEniSKa
Numarul mesajelor : 45 Varsta : 36 Localizare : ..In ZBoR.. Stare de spirit : Angel`s 4ever Data de inscriere : 12/03/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Mier Mar 12, 2008 8:20 pm | |
| Sunt multe localuri unde se fumează, mă enervează să văd pe cineva cum fumează în parc, spre exemplu... pentru ce e parc, să fie aer curat, să primbi bine, și tot aa se pot aduce multe exemple.. sunt și eu pro la ideia să se interzică, fumatul, în locurile publice... dar nu e rea ideia pentru crearea unor locuri speciale.. | |
|
| |
back2live
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Joi Mar 13, 2008 11:29 am | |
| hhhmm... nu tipa.. ele shi vor fi create deniska.. numai ca nush unde shi nush p/u cine.. | |
|
| |
Renegat Admin
Numarul mesajelor : 106 Varsta : 43 Localizare : Republica Moldova - Chișinău Joburi/Distractii : Ma joc cu viața personală Data de inscriere : 03/03/2008
| |
| |
back2live
| |
| |
back2live
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Joi Mar 13, 2008 7:24 pm | |
| daca Daca ar inota Poate poate nu s-ar inneca... | |
|
| |
dEniSKa
Numarul mesajelor : 45 Varsta : 36 Localizare : ..In ZBoR.. Stare de spirit : Angel`s 4ever Data de inscriere : 12/03/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Joi Mar 13, 2008 9:17 pm | |
| Pina chiar la locuri special, nu prea cred ca o sa ajunga, dar as fi de acord cu ideia, ca politistii, sa amendeze lumea, care fumeaza in parcuri.. etc... | |
|
| |
Aristocrat
Numarul mesajelor : 10 Varsta : 43 Localizare : Republica Moldova - Chișinău Stare de spirit : intodeauna caut bere :)) Data de inscriere : 08/03/2008
| |
| |
back2live
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Vin Mar 14, 2008 2:40 pm | |
| - dEniSKa a scris:
- dar as fi de acord cu ideia, ca politistii, sa amendeze lumea, care fumeaza in parcuri.. etc...
Deniska... cred ca e o prostie.. io is de acord sa faca sa nu se fumeze in lokaluri.. sau sa creieze sali p/u fumatori shi ne fumatori.. dar afara, in parcuri.. fiecare are dreptul sa faca cio vrea.. mie dac numi place sa miros beshina altuia.. ap ce fac? sal dau la politsie ka el mia strikat aerul cu care rasuflu sau ce?? | |
|
| |
dEniSKa
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Vin Mar 14, 2008 10:50 pm | |
| back2live, zrea tu zici, eu doar parerea mi-am expus, dar privind din alt punc de vedere... adiq da lumea o sa vada ca primesk amende din cauza asta... atunci macar ai nadejte ca macar 5 % din populatie o sasi dea seama... + e un plus la buget statului... | |
|
| |
back2live
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Mar Mar 18, 2008 6:22 pm | |
| - dEniSKa a scris:
- + e un plus la buget statului...
offf... .dear ajunge banii eshtia in buget.. shi nu se vor scurge printre degete in buzunarul kuiva.. | |
|
| |
Pipetka
Numarul mesajelor : 28 Varsta : 38 Localizare : In cautare.... Stare de spirit : neutra Data de inscriere : 20/03/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Joi Mar 20, 2008 6:14 pm | |
| - BegForMe a scris:
- s m o k e ... NO .. NO ...
Fumati sh iar Fumati... Am votat NU.. nu trebuie de interzis.... | |
|
| |
MD-Boy
Numarul mesajelor : 4 Varsta : 37 Localizare : Romania, Tg-Jiu Data de inscriere : 17/03/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Vin Mar 21, 2008 1:59 pm | |
| 1: sa se permita fumatu in parcuri dar sa fie cosuri special amenajate pentru gunoi la fiecare banca 2:Sa se permita fumatul in baruri,restaurante.. e.t.c DAR sa fie locuri special amenajate pentru nefumatori 3: Fumatorii nu au nici o vina ca ei fumeaza... asa ca nu treb sa ii degradam in societate! | |
|
| |
back2live
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Vin Mar 21, 2008 4:29 pm | |
| - MD-Boy a scris:
- asa ca nu treb sa ii degradam in societate!
pai io nu cred ca noi ii degradam... cu tot mai mult ca singur sunt fumator shi din pakate deja de 11 anishori | |
|
| |
Apelsin4ik
Numarul mesajelor : 21 Varsta : 36 Localizare : Chisinau Joburi/Distractii : M.A.I Stare de spirit : bolnav Data de inscriere : 20/03/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Vin Mar 21, 2008 6:15 pm | |
| Regulamentul ne obliga ... dar nu ne ajuta cu nimic ...si nu cred ca sar micsora nr. de oameni independenti de fumat... daca in bar/cafenea nu se fumeaza ei or iesi afara sa fumeze... in caz contrar in viceu ) oricum fiecare om va gasi solutie ... sasi satisfaca plamanii si nu cred ca era nevoie de pus in putere regulamentul acesta. | |
|
| |
Renegat Admin
Numarul mesajelor : 106 Varsta : 43 Localizare : Republica Moldova - Chișinău Joburi/Distractii : Ma joc cu viața personală Data de inscriere : 03/03/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Lun Mar 31, 2008 10:08 am | |
| Și în cazul acesta și în celelalte cazuri, eu cred că este necesar de amendat în cazul în care se descoperă că nu sunt respectate prevederile legislative, iar amenzile în general ar trebui de mărit de vreo 10 ori, ca lumea să se gândească de multe ori dacă se merită a fi încălcată legislația sau nu. Iar controlurile să fie riguroase și efectuate mai des, fără un regim de lucru anumit, spontan să fie făcute, atunci rezultatele ar fi altele, iar eu cu bucurie și respect aș privi controlorii.
Oare sunt idealist? | |
|
| |
back2live
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Lun Mar 31, 2008 10:48 am | |
| - Renegat a scris:
Oare sunt idealist? cam cred ca este oleaq... nush.. in privintsa asta Viorel.. credeam shi io ca daca sar fi marit amenzile lumea sar gandi inainte de a okoli legislatsia dar presuspun ca marirea amenzilor va promova mita... ceea iarashi nu e in favoarea noastra.. | |
|
| |
defect
Numarul mesajelor : 6 Varsta : 69 Localizare : defects city Data de inscriere : 09/04/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Mier Apr 09, 2008 7:25 pm | |
| LIMBA RUSĂ ESTE INTERZISĂ AICI, CATEGORIC Renegat | |
|
| |
Leo_X
Numarul mesajelor : 11 Varsta : 39 Localizare : Chisinau Data de inscriere : 30/03/2008
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis Mar Apr 15, 2008 11:36 pm | |
| continui ideia. deci, daca marim mita... tre marit si salariu la cei care o pun(adic la mentura serviviciului public~de a ivita mita si a convinge indeplinirea serviciului la nivel). in general exista o multimea dea legi scrise de dragul nustiu cui...caci sunt doar scrise. in parcuri zic eu... mai e inca oxigen(nu acole e grav) ceea ce nu pot zice de localuri inchise... cu ventilare nu prea reusita. ceea ce am observat eu la europeni... nu aprinde tigara nici unul pina nu vede lada cu gunoi... la noi, daca vorbim de capitala, strazile sunt inca "curate" datorita bucioacelor ce se ascund prin iarba... in real e groaznic sati opresti privirea la pamint oriunde... mai ales la opririle de trolic(unde apropo sunt precis urne!!!) deci fumatorii... rugamintea mea personala aruncati pls filtrul in lada 2special amenajata"...de restul sanatatea va se supune | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Fumatul in locurile publice este interzis | |
| |
|
| |
| Fumatul in locurile publice este interzis | |
|